Totul despre habitatul ratonului

Totul despre habitatul ratonului

De mult timp sa considerat că există cel puțin 6 specii de raton, greșit. În afară de ratonul comun, ratonul din Guadelupa, ratonul din Bahamas, ratonul lui Tres Marias și ratonul din Barbados (acum stins) au fost considerate a fi specii diferite, însă morfologiile lor au fost studiate în detaliu. i-au clasat printre cele 22 de subspecii ratonului comun. Numai ratonul Cozumel, mai mic decât ratonul comun, este considerat o specie diferită.

În restul articolului, vom folosi termenul de raton pentru a se referi la ratonul comun, care este cea mai răspândită și uneori o specie invazivă. Este, de asemenea, specia pe care unii o au ca animal de companie.

În restul acestui articol de la YourPetsBestFriends veți descoperi tot ce trebuie să știți despre habitatul ratonului .

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Originea și habitatul indicelui Blue Peafowl
  1. Distribuția geografică a ratonului
  2. Râul în habitatul său natural: pădurea
  3. Ratonul într-un habitat urban

Distribuția geografică a ratonului

Ratonul este un mamifer omnivor (chiar dacă este clasificat ca un carnivor din cauza morfologiei sale) și se adaptează extrem de bine mediului său, până la punctul de a putea trăi în păduri de foioase sau mixte, care constituie habitatului său natural, dar și în zonele urbane.

Ei chiar dezvoltă comportamente specifice în funcție de locul în care familia ratonului a crescut.

Desigur, distribuția geografică a ratonului include Canada, Statele Unite și America Centrală, cu o densitate mai mare a populației în jumătatea sudică a Canadei, în Statele Unite și în zonele non-desert din Mexic, precum și în Panama. Cu toate acestea, datorită vânzării de ratonii ca animale de companie unor persoane iresponsabile care le abandonează în cele din urmă, ratonii se găsesc acum în multe alte părți ale lumii.

Acestea s-au dezvoltat în Europa și Rusia și încep să provoace probleme ecologice în țările mediteraneene, unde fauna nativă nu este pregătită să trăiască cu un animal care se adaptează perfect acestui mediu. În regiunea Caucazului, prezența ratonilor se datorează creșterii unor specii care au scăpat din fermele de blană. Același lucru sa întâmplat și în Germania și în Olanda.

În ceea ce privește prezența ratonului pe continentul asiatic, există puține date, deși se știe că din anii 1970 aceste animale sunt importate pentru a servi ca animale de companie. În acest mediu, unde animalele eliberate ar coabita cu specii similare (câini de raton sau tanuki), prezența ratonilor nu pare să reprezinte o problemă gravă pentru mediu.

Distribuția geografică a ratonului

Râul în habitatul său natural: pădurea

Habitatul natural al ratonilor este împădurit. Râcoșii sălbatici caută apropierea curenților, dacă este posibil, curenți mici, unde pot prinde crabi, broaște și alte animale mici pe care le prind cu mâinile.

Nu există nici o problemă de coexistență cu alte specii, cum ar fi skunks, de exemplu. Dacă nevoia de hrană o justifică, ei se pot muta în zone inofensive, cum ar fi o peșteră plină de lilieci, pentru a găsi mâncare. Într-adevăr, știind dieta ratonului este foarte important dacă vrei să știi totul despre ei.

Cel mai adesea, ratonii care nu au intrat în contact cu oamenii dorm în copaci sau în burrow abandonate de alte animale de aceeași mărime. Declinul activității lor în lunile de iarnă, în zonele cu temperaturi scăzute în care sunt prezente în mod natural, le obligă să ocupe situri bine protejate în această perioadă. Cu toate acestea, ratonii nu hibernează.

Râul în habitatul său natural: pădurea

Ratonul într-un habitat urban

Ratonii care s-au adaptat la mediile urbanizate își pierd unele obiceiuri, cum ar fi umezirea alimentelor înainte de a mânca și dezvoltarea altor facultăți cum ar fi abilitatea de a traversa drumurile fără a fi zdrobite.

În aceste cazuri, ratonii preferă să se stabilească în subsoluri de case sau într-o clădire abandonată, mai degrabă decât într-un spațiu mai deschis, la fel cum ratonii trăiesc în pădure. Principala sursă de hrană pentru acești ratonii urbani este hrana lăsată în urmă de oameni. Astfel, în cazul în care există ceva de mâncare, cu siguranță vor fi ratonii în apropiere. De asemenea, au tendința de a se apropia de casele care au o ușă de animale de companie pentru un mamifer mic, deoarece apreciază animalele de companie.

Astăzi, populația ratonilor obișnuiți cu prezența umană este de peste zece ori mai mare decât populația ratonilor din pădure.

În timp ce unele animale pot prezenta o problemă deoarece transportă boli cum ar fi rabia (dacă sunt vaccinate, cum ar fi racoanele domestice, acestea nu reprezintă, de regulă, o problemă), ratonii care trăiesc în pădure încep să fie amenințate, parțial din cauza distrugerii habitatelor lor naturale . Într-adevăr, se pare că astăzi, adaptarea cu ușurință nu mai este suficientă pentru a asigura prosperitatea unei specii.

Ratonul într-un habitat urban

Dacă doriți să citiți mai multe articole asemănătoare cu cele despre All About Raccoon Habitat, vă recomandăm să vizitați secțiunea Curiozități din lumea animală.