Care sunt cele mai mari rozătoare din lume?

Care sunt cele mai mari rozătoare din lume?

Se estimează că mai mult de 40% din mamiferele terestre sunt rozătoare. Există mai mult de 2200 de specii. În general, acestea sunt animale mici, cu toate acestea, există excepții de la această regulă.

În acest articol, vom vorbi despre cei mai mari rozătoare din lume și vă vom da portretul lor, cu particularitățile și curiozitățile lor.

Cele mai mari rozătoare din lume sunt, de asemenea, cele mai periclitate. Aflați despre cele mai mari rozătoare din lume citiți acest articol de la YourPetsBestFriends în întregime.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Cel mai mare număr de insecte din lume
  1. Care sunt cele mai mari rozătoare din lume?
  2. Capybara
  3. castor
  4. Mara
  5. Nutria
  6. Pakarana
  7. Paca
  8. The Porcupine Crested
  9. Dacă acest articol despre cei mai mari rozătoare din lume te-a mulțumit ...

Care sunt cele mai mari rozătoare din lume?

Cele mai mari rozătoare din lume sunt în ordine:

  1. Capibara
  2. castor
  3. Mara
  4. nutria
  5. Pakarana
  6. Paca
  7. Porcupină prăjită

În paragrafele următoare, vă vom spune totul despre acești mari rozătoare: unde trăiesc, ce mănâncă și cum arată ei! A dispărut!

Capybara

Capybara este cel mai mare rozătoare din lume . Este un animal acvatic, deoarece habitatul său trebuie să fie umed, cu o profunzime de vegetație. Este un animal foarte sociabil care trăiește într-un grup. Este erbivor și poate fi găsit din America Centrală în sudul Americii de Sud.

Acesta poate cântări până la 65 kg, femelele sunt mai mari decât bărbații. Ele pot măsura până la 1m30 în lungime. Aspectul său este foarte caracteristic: picioare scurte, cap compact cu urechi mici, incisivi mari specifici rozătoarelor.

Există subspecii: cel mai mic, Hydrochoerus hydrochaeris isthmius, trăiește în partea de nord a Americii Centrale. Cel mai mare subspecie, Hydrochaerus hydrochaeris hydrochaeris, locuiește în zona venezueleană Los Llanos, în colțul râului Orinico și în alte zone umede.

Capybara nu este în pericol decât în ​​câteva zone urbanizate. Acesta este, fără îndoială, un animal adorabil care poate fi un animal "perfect" mic . Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că adoptarea unui animal de acest fel nu este lipsită de consecințe, abandonarea acestuia ar putea crea o invazie a speciilor în alte țări, pe lângă faptul că ar fi pus în pericol, deoarece ar fi fost obișnuit cu contactul uman cu toată viața și îl vei lăsa singur în natură.

Capybara

castor

Castorul este cel de- al doilea cel mai mare rozătoare din lume . Există două tipuri de castor: castor american și castor european. În fiecare specie există mai multe subspecii, în funcție de habitat. Aceste două specii trăiesc în emisfera nordică, locul lor de origine.

Castorul american, Castor canadensis, se găsește din Canada, în sudul SUA. Din păcate, această specie a fost introdusă în unele zone europene și în Argentina Tierra del Fuego, devenind o specie invazivă.

Castorul are un obicei de a trăi în apropierea râurilor și a cursurilor de apă, unde apa abundă cu o anumită intensitate. Pentru a se asigura că nivelul apei îl protejează de prădători, castorul construiește diguri cu copaci, ramuri și sol. Acest lucru titanic, de asemenea, face iazul său un loc mai sănătos pentru Natura. Castorul își construiește grădinile protejate și înconjurat de apă.

Principalii sa prădători sunt:

  • lupul
  • coiootul
  • râsul
  • vulturul

Una dintre particularitățile castorului este că el continuă să crească pe tot parcursul vieții sale . Greutatea sa medie este de 16 kg, dar a fost deja posibil să se întâlnească specimene cu o greutate de până la 40 kg. Femelele sunt mai mari decât bărbații. Castorii europeni, fibrele Castor, sunt mai mici. În prezent, cel mai mare număr de bobi se găsesc în Rusia și în țările scandinave.

castor

Mara

Mara sau "iepurele patagonian" este un rozătoare care poate cântări până la 16 kg . Numele său științific este Dolichotis patagonum.

Habitatul său este concentrat în stepa patagoniană și în zonele predestane. Principalii sa prădători sunt:

  • cumulul
  • lupul
  • harpies (păducel vultur)
  • Iepurii europeni introduși de oameni

Îndrăgostiții colonizează teritoriul marii și, prin urmare, sunt, de fapt, principalul său dușman.

Morfologia mării este destul de specială, este o cruce între capybara și cerb datorită picioarelor sale mari și puternice. Este un animal foarte rapid dacă vine vorba de urmărire.

O altă particularitate a mării este că este monogam . Când își găsește jumătate, va rămâne în relație cu ea pentru tot restul vieții. Aceste animale au o capacitate de reproducere ridicată, ca în cazul tuturor rozătoarelor. Acestea pot avea între 3 și 4 litri pe an, de la un pâine la trei pui de fiecare dată. Există mării interne care sunt extrem de afectuoase. Sunt animale diurne.

Mara

Nutria

Aici este un alt dintre cele mai mari rozătoare din lume. Natura este o rozătoare acvatică care trăiește în colțurile fluviale ale Americii de Sud, deși este nativă în Argentina. Datorită greutății sale, care poate ajunge la 10 kg și a capacității sale mari de reproducere, sa răspândit pe întreg continentul sud-american, este chiar considerată o specie invazivă în America de Nord, Japonia și Europa.

Natura are unele asemănări anatomice cu capybara, dar mult mai mică și cu o coadă de șobolan. Numele său științific este: Myocastor coypus. Acest animal este vânat pentru carne și în timp pentru pielea sa.

Este un animal extrem de prietenos cu omul, dacă este domesticit, dar în aproape fiecare țară din lume este interzis să-l țină captiv. De ce? Păi, din păcate, este una dintre cele 100 de specii invazive cele mai distrugătoare din lume. Această listă a fost elaborată de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

Nutria

Pakarana

Pakarana este un rozător mare care este în pericol de dispariție . Habitatul său se limitează la poalele venezuelelanului și la pădurile tropicale din Peru, Columbia și Bolivia. Pakarana poate cântări până la 18 kg. Numele său științific este: Dinomys branickii

Este un animal nocturn masiv, arată puțin ca mistrețul pentru haina albă dungată pe fundalul întunecat al pieptului.

Este un animal protejat care se hrănește cu fructe, legume și fructe de pădure. Are obiceiul să stea pe picioarele din spate și să mănânce mâncare ținându-i ferm în mâini. Ca maimuțele!

Pakarana

Paca

Paca, uneori numit și " iepuraș", are unele asemănări cu Pakarana, dar mai mic.

Habitatul său natural se găsește în cursul unor pajiști din apropierea pădurilor tropicale. Paca se găsește din Mexic în nordul Argentinei și al Uruguayului. Numele său științific este: Cuniculus paca. Greutatea sa oscilează între 7-10 kg . Culoarea stratului său este maro-portocalie și prezintă pe spate o linie formată din mici atingeri de culoare albă și pe flancuri niște franjuri albe.

Paca are obiceiuri nocturne și se hrănește cu plante, boabe, tuberculi, fructe și rizomi.

În Peru, Costa Rica și Panama, Paca a fost un animal domestic de mii de ani. Carnea lui este foarte populară. În sălbăticie, este un animal protejat, deoarece, datorită extinderii imense a habitatului său, nu este considerat amenințat. Cea mai mare amenințare pentru el este defrișarea .

Paca

The Porcupine Crested

Porcupina Humpback, Hystrix cristata, este o roză foarte specială, înființată în zonele fierbinți din Africa și Europa (în special în sudul Italiei). Trăsătura principală a acestui animal este spinii mari (până la 35 cm) care îi acopere spatele, părțile și coada.

Datorită creșterii sale, se apără de atacurile de pradă. Când îi încurcă în modul defensiv, emite un sunet caracteristic de avertizare. Porcupina poate cântări până la 15 kg. Este un animal cu obiceiuri nocturne care se hrănesc cu tuberculi, rădăcini, legume verzi și, ocazional, carouri.

Porcupina se ascunde în peșterile și crăpăturile rocilor zonei sale. Nu este considerat amenințat.

The Porcupine Crested

Dacă acest articol despre cei mai mari rozătoare din lume te-a mulțumit ...

Nu ezitați să consultați:

  • Cele mai inteligente rozătoare din lume
  • Diferențele de rase de hamster

Dacă doriți să citiți mai multe articole cum ar fi Care sunt cele mai mari rozătoare din lume?, vă recomandăm să consultați secțiunea Curiozități din lumea animală.