Care sunt animalele din tundra arctică?

Care sunt animalele din tundra arctică?

Tundra arctică este o zonă foarte mare la nord de pământ, punctul cel mai nordic de pe planetă și zona din jurul gheții polare a continentului nord-american și a continentului eurasiatic. Speciile care pot rezista frigului din nord sunt mult mai multe decât ne-am putea imagina, astăzi vom avea timp să numim cea mai emblematică a acestei regiuni.

De aceea, dacă doriți să aflați răspunsul la întrebarea Care sunt animalele tundrice din Arctica vă invităm să continuați să citiți articolul nostru!

Citește fericit!

Ar putea să vă intereseze, de asemenea: Care sunt cele mai mari migrații ale animalelor? index
  1. Care sunt animalele din tundra arctică?
  2. Ursul Polar:
  3. Vulpea polară
  4. Sigiliul annealed
  5. Beluga
  6. Lupul polar
  7. Morse
  8. Narval

Care sunt animalele din tundra arctică?

Animalele din tundra arctică sunt:

  • ursul polar.
  • Arctic Fox.
  • Sigiliul annealed
  • Beluga
  • Lupul Arctic.
  • Morse.
  • Narval.

Simțim necesitatea de a clarifica acest lucru din nou, nu este o listă exhaustivă a tuturor formelor de viață care se găsesc în tundra arctică. Vă invităm să continuați să citiți articolul nostru Care sunt animalele din tundra arctică, astfel încât să puteți descoperi mai multe despre viața sălbatică a acestei regiuni albe.

Ursul Polar:

Începem articolul nostru Care sunt animalele din tundra arctică cu steaua pachetului de gheață, ursul polar!

Ursul polar este numit și urs polar, cu vărul său ursul Kodia speciei Ursii cei mai mari de pe planetă.

Odată ajunși la vârsta adultă, ursul polar masculin are o greutate medie cuprinsă între 450 și 600 kg și, deși un urs alb care cântărește mai mult de o tonă a fost deja observat, rămâne doar unul excepție. Greutatea femelelor oscilează între 350 și 500 kg!

Femelele pot măsura până la 2 metri, iar masculii ating fără nici o problemă cei 2 metri 60!

Ursii polari se hrănesc în principal cu sigiliile inelate, dar se pot hrăni și cu balene de beluga, cu pinguini etc. De asemenea, uneori, îi prind pe copiii Morse, dar evită o confruntare directă cu un mr de adult deoarece sunt ca o ciumă. Singurul animal din tundra arctică ar putea să-i rănească și chiar să-i omoare!

Ursii polari își petrec cea mai mare parte a vieții pe gheața (o zonă plutitoare de gheață care acoperă o mare parte a Oceanului Arctic). În clasa de înot, ursul polar nu ajunge ultima, este într-adevăr un înotător excelent care se poate mișca în apă pentru o distanță foarte lungă.

Urșii polari trăiesc de la 30 la 40 de ani, din păcate, acest animal magnific este în pericol de dispariție din cauza gheții topite cauzate de încălzirea globală ...

Ursul Polar:

Vulpea polară

Vulpea arctică, Alopex Lagopus, este o vulpe mică care trăiește pe tundra arctică. Nu este o specie care este în pericol de dispariție, deoarece vulpea arctică a reușit să se adapteze bine vieții cu ființa umană! Există chiar vulpi polare domestice!

Există patru subspecii de vulpe polare : Arctic Fox din insula Bering, Arctic Fox din Islanda, Vulpes lagopus lagopus și Arctic Fox din Insulele Pribilof. Așa cum am spus mai sus, vulpea arctică este mică (55 până la 85 cm), căreia trebuie să adăugăm coada care este cam atât de lungă ca și corpul său.

În timpul iernii, vulpea polară are un strat alb care îi dă numele de vulpe albă. Are un strat foarte dens și foarte matasos de alb imaculat care îi permite să se amestece perfect în mediul său până la perfecțiune.

În timpul verii, vulpea polară își începe sezonul de periere și își pierde stratul alb pentru a face loc unui strat mai închis cu tonuri de maro sau castan și chiar și o culoare albastră. După mușchierea hainei, stratul său este mai scurt și mai puțin dens decât până în octombrie, iar vulpea își recuperează haina caracteristică albă. Vulpea arctică este omnivoră și această caracteristică îi permite să supraviețuiască cu liniște în această regiune înghețată din nord. Dieta sa principală este compusă din lemming, păsări, cari etc.

În timpul iernii, zeci de vulpi polare urmează pe urmele urșilor polari pentru a mânca rămășițele rămase de plantagraful imens.

Vulpea polară

Sigiliul annealed

Sigiliul inelat este pradă preferată a ursului polar : sigiliul inelat este într-adevăr cel mai mic și cel mai numeros sigiliu din Arctica. Acesta măsoară între 100 și 110 cm și poate cântări 110 kg ca adult.

Acestea sunt numite garnituri inele sau pietre datorită părului lor scurt, metalic, acoperit cu pete rotunde maro / gri mai întunecat decât restul stratului. Parul hainei îi arată ca peri de periuțe de dinți, sunt scurți și duri.

Garniturile de etanșare construiesc rețele de galerii subterane în zăpadă pentru a da naștere și a proteja copiii lor. Principalii prădători ai sigiliilor inelelor sunt: ​​urșii polari, orcasii și moluștele.

Pachetul de gheață este o parte foarte importantă a vieții lor de zi cu zi, de fapt, pe partea de sus trăiesc și se hrănesc prin vânătoare sub imensurile de gheață. Se hrănesc în principal cu cod, dar nu ezită să vâneze și crustacee. Durata lor medie de viață este estimată la 25 până la 30 de ani.

Sigiliul annealed

Beluga

Beluga este un cetacean magnific cu dimensiuni incredibile, masculii adulți măsurând între 3, 4 și 5 metri și cântăresc între 800 și 1500 kg. Femelele adulte măsoară între 3, 3 și 4 metri și cântăresc între 550 și 800 kg.

Când este născut, este de culoare gri deschis și culoare mai deschisă de-a lungul anilor, până la un alb imaculat. Ele pot fi pradă ursilor polari care îi vânează atunci când apar pentru a respira în găurile împrăștiate pe gheață (aceleași găuri sunt folosite în același fel de sigilii). Nu este neobișnuit să vezi o Beluga cu urme de zgârieturi în cap, semne indicative ale atacului celui mai mare prădător arctic.

Beluga se hrănește cu caracatiță, calmar, crab și pește. Este un animal gregar care trăiește într-un grup care oscilează de la o jumătate de duzină la treizeci. În unele ocazii am văzut congregații de câteva mii de oameni.

Această specie este clasificată ca fiind vulnerabilă și este o specie protejată.

Beluga

Lupul polar

Lupul polar nu trăiește în gheața arctică, trăiește pe continent, adică trăiește pe insulele Boreale sau pe continent.

Lupul polar este puțin mai mic decât lupii obișnuiți . Masculii măsoară maxim 2 metri, inclusiv coada. Morfologia lor este mai compactă și mai densă decât cea a lupului comun și greutatea sa oscilează între 45 și 80 kg. În ceea ce privește multe specii, femelele sunt mai mici decât bărbații.

La fel ca lupii obișnuiți, lupul polar vânează în ambalaje. Prada lor obișnuită este boi de mosc și caribou. De asemenea, vânează iepure polar, lemmings, sigilii și pottere polare.

Atunci când bebelușii se nasc, sunt de culoare gri și, pe măsură ce cresc, culoarea lor se schimbă pentru a deveni acel alb tipic care le distinge de restul lupilor.

Lupul polar

Morse

Morsul trăiește în apele unde sunt obișnuite icebergurile. În zonele stâncoase ale coastei, moluștele se adună în grupuri de mai mult de o sută de indivizi pentru a se reproduce. Pe platoul de gheață nu este neobișnuit să vedeți grupuri mici de mers pe jos.

Forma corpului corpului morsului este similară cu cea a sigiliilor, dar este mult mai mare. Bărbații adulți măsoară până la 4 metri și cântăresc peste 1600 kg! În ceea ce le privește, femelele măsoară aproximativ 2, 6 metri și cântăresc aproximativ 1250 kg.

În afară de mărime, caracteristica cea mai distinctivă a mării este colții exagerați care își dezvoltă toată viața și pot măsura în cele din urmă până la 1 metru pentru persoanele mai în vârstă. Morsul este de asemenea caracterizat de "musturi" pe care le are la buza superioară. Morii folosesc acest organ pentru a detecta midii și crustaceele îngropate cu care se hrănesc.

Ei își folosesc colții pentru a-și sătura mâncarea și pentru a se deplasa pe gheață, cei mai obișnuiți prădători ai mării fiind orcii și urșii polari.

Morse

Narval

Narwhal este un cetacean care trăiește în apele înghețate ale Oceanului Arctic, de obicei se mută într-un grup format din aproximativ douăzeci de indivizi. Bărbații adulți măsoară până la 4, 7 metri și cântăresc 1600 kg, în timp ce femelele măsoară până la 4, 2 metri și pot cântări până la 1000 kg.

Narcalul masculin are o apărare spectaculoasă care crește în exterior, formând un fel de corn în formă de spirală . Am văzut deja persoane cu un corn care măsoară mai mult de 2, 7 metri!

Narwhals mănâncă calmar, creveți, cod și alte pești pelagici. Inamicii ei naturali sunt orcii și urșii polare. Nu este o specie pe cale de dispariție deoarece vânătoarea narwhal este limitată, numai Inuit are voie să vâneze.

Narval Imagine: macorisserie23.com

Deoarece toate lucrurile bune au un scop, tot așa este articolul nostru Care sunt animalele din tundra arctică, dacă v-ați plăcut, nu ezitați să faceți clic pe link-urile pe care le oferim:

  • Care sunt animalele care trăiesc în Antarctica?
  • Care animale migrează?
  • Care sunt animalele nocturne

Dacă doriți să citiți mai multe articole cum ar fi: Care sunt animalele din tundra arctică?, vă recomandăm să consultați secțiunea Curiozități din lumea animală.