Cougar se hrănește

Cougar se hrănește

Păgarul, Puma concolor, numit și leu de munte, este o pisică mare care trăiește pe ambele continente . Aceasta este, după jaguar, cea de-a doua cea mai mare felină americană. Habitatul său se extinde din Canada în Patagonia.

Câinele este o felinetă magnifică și un prădător formidabil. El este în prezent în pericol de dispariție și legile lumii îl protejează pentru a preveni dispariția lui. Este în principal amenințată de despăduriri, de lipsă de pradă și de persecuție de către oameni.

În acest articol de la YourPetsBestFriends, vă spunem ce este furajarea puma și alte curiozități pe acest animal frumos.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Indicele alimentar Toucan
  1. Cuibul lui Cougar
  2. Pasărea Puma
  3. America de Nord
  4. America Centrală
  5. America de Sud
  6. Boală și cățel

Cuibul lui Cougar

Cougar este un animal capabil să trăiască în cele mai diverse medii ale ambelor continente. Densitatea populației este foarte scăzută, dar zona de expansiune este enormă.

Există pumă de munte, junglă, stepă și pădure. Supraviețuirea acestui animal se datorează parțial capacității sale mari de adaptare la mediul înconjurător. El este capabil să prospere și să crească în locuri precum Florida, unde a fost considerat dispărut.

Pentru a afla mai multe despre habitatul cougar, a se vedea articolul nostru unde trăiește Cougar

Cuibul lui Cougar

Pasărea Puma

Prada cuparului variază în funcție de locul în care trăiește . Pe terenurile montane și în pădurile din America de Nord, prada obișnuită este ungulate, cum ar fi cerbi.

Pe continentul sud-american, pradă preferată sunt camelidele ca guanaco. Cu toate acestea, puma concurează cu jaguarul de pe acest continent și trebuie să se hrănească și cu o pradă mai mică, cum ar fi păsările și rozătoarele.

Pasărea Puma

America de Nord

Cougarul din America de Nord, care trăiește în vestul Americii de Nord, aparține subspecii Puma concolor couguar. Dieta sa constă în 68% din prada mare, cum ar fi căprioară albă, cerbi și moose .

În statul Florida, puma se hrănește în principal pe mistreți și armadilluri .

Una dintre particularitățile acestui animal este că exemplarele care trăiesc lângă cei doi poli sunt mai mari decât cei care trăiesc lângă Ecuador.

America de Nord

America Centrală

În America Centrală, găsim subdomeniul Puma concolor costaricensis .

Acest subspecific se hrănește cu animale mici. Ungulatele reprezintă doar 35% din dieta lor. Capibaras, arici, șoareci, păsări, iepuri și chiar reptile sunt principala sursă de nutriție pentru puma Americii Centrale.

America Centrală

America de Sud

Cuprul este mult mai răspândit pe continentul sud-american decât în ​​America de Nord, unde populația pisicii este concentrată în principal pe versantul vestic.

Acest lucru explică faptul că există mai multe subspecii de pumă:

  • cougar din nordul Americii de Sud, concolor Puma concolor ;
  • cougar din estul Americii de Sud, Puma concolor anthony ;
  • cougar din sudul Americii de Sud, Puma concolor cougar ;
  • Puma argentiniană, Puma concolor cabrerae .

Concurența cu jaguarul forțează câgarul să se hrănească cu o pradă mult mai diversificată și mai mică.

America de Sud

Boală și cățel

În prezent, malware-ul se răspândește printre speciile sălbatice din America de Nord. Cougarul este una dintre speciile afectate de această patologie .

Una dintre consecințele acestei boli este aceea că un cuplu infectat își pierde precauțiile obișnuite împotriva oamenilor.

Până acum, a fost foarte greu să observi pumasele sălbatice din cauza fricii lor față de oameni. Cu toate acestea, focarul a provocat atacuri și chiar pătrunderi în case.

Boală și cățel

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Cougar Feeding, vă recomandăm să citiți secțiunea Balanced Diets.