Curiozitati pe vulturul tawny

Curiozitati pe vulturul tawny

Vulturul Griffon, Gyps fulvus, este un raptor atât de mare cât și de greu . Aripile sale depășesc 2, 5 m și pot cântări până la 10 kg. De aceea, deși este un raptor, el nu poate vâna, pradă potențială fiind mai agilă și mai rapidă decât el.

Vulturul Grifon este o pasăre foarte specializată care ocupă un loc central în lanțul alimentar. El este responsabil pentru curățarea mediului prin eliminarea rămășițelor animalelor moarte.

Animal Planet vă spune multe caracteristici speciale ale acestei păsări de pradă. Continuați să citiți acest articol pentru a afla mai multe curiozități despre vulturul tau și pentru a descoperi caracteristicile sale, fotografii frumoase, precum și detalii surprinzătoare despre dieta sa.

S-ar putea să vă intereseze și: Ce trebuie să supraviețuiască un vultur? index
  1. Distribuția vulturului
  2. Denumire "fawn"
  3. Caracteristicile și hrănirea vulturului tau
  4. Vulture și funcția de mediu
  5. amenințări

Distribuția vulturului

Vulturul Griffon se găsește în Peninsula Iberică, Africa de Nord, Balcani, Crimeea, Turcia, Arabia, regiunea Caucazului și pe tot parcursul Himalaya. Este prezentă și în mai multe regiuni din Africa și Asia.

Vulturii își construiesc cuiburile pe pantele protejate ale stâncilor. Acestea cuibesc la o înălțime mai mare de 50 m pentru a facilita zborul lor atunci când se aruncă în gol pentru a captura ascendentele. Odată ajunși la altitudinea dorită, de obicei între 1.500 și 3.500 m, inspectează cu o vedere extraordinară fiecare detaliu al terenului în căutarea carcaselor de animale. Câteodată se urcă până la 6000 m altitudine.

Distribuția vulturului

Denumire "fawn"

Numele vulturului tawny provine din culoarea penajului său. Într-adevăr, culorile de scorțișoară și ocru amintesc de tonurile tainice ale unor feline.

În Spania, vulturul tawny este o pasăre protejată . Întrucât fermierii nu au dreptul să lase carcasele în sălbăticie, au fost construite mormane pentru a pune corpurile moarte acolo pentru ca vulturii să se hrănească.

Denumire "fawn"

Caracteristicile și hrănirea vulturului tau

Fizicul vulturului este perfect adaptat funcției sale, mănâncă carouri. Are o viziune extraordinară care îi permite să localizeze carcasele de câteva mii de metri înălțime.

Aripile aripilor sale sunt enorme, această pasăre de pradă zboară. Este în principal conținut de a aluneca în cercuri concentrice mari, permițându-i să acopere un teritoriu vast. Pentru a face acest lucru, își păstrează cele două aripi deschise, dând impresia că plutește în aer.

Cantul său uriaș curbat și ascuțit poate rupe oasele și poate rupe porții mari de carne. Capul și gâtul său sunt lipsite de pene, dar acoperite cu o fine în jos. Aceasta din urmă ajută la prevenirea lipsei de sânge și a rămășiței de a rămâne la raptor în timp ce își îngropa capul în carcase.

Caracteristicile și hrănirea vulturului tau

Vulture și funcția de mediu

Importanța vulturului tau în sălbăticie este fundamentală . Este responsabil pentru îndepărtarea rapidă a rămășițelor animalelor moarte, prevenind astfel contaminarea prin putrefacție prelungită a acestora din urmă.

Ea îndeplinește aceeași funcție și are aceeași importanță ca și colectorii de gunoi, a căror sarcină nesemnificativă facilitează viața altora. O grevă a lucrătorilor pentru gunoi este un exemplu concret, care duce la o degradare imediată a mediului.

Vulture și funcția de mediu

amenințări

Coloniile vulturilor suferă de diverse amenințări, care vin mereu din mâna omului. De aceea, acest animal este considerat o specie de interes specială și protejată în mod corespunzător.

Proliferarea liniilor electrice, a drumurilor rurale și a traseelor ​​forestiere, acum utilizate în mod intens de autovehicule, biciclete și drumeții, perturbă și perturbă viața sălbatică.

Alpinistii au, de asemenea, un impact negativ asupra cresterii vulturilor, a prezentei lor deranjante si a specimenelor infricosatoare care cuibuiesc in peretii stancii.

Vulturile tinere au particularitatea de a nu fi foame. În aceleași condiții, alte păsări își încetinesc creșterea, dar nu este cazul puii de vultur tawny, care mor fără remisie.

amenințări

Dacă doriți să citiți mai multe despre Curiozități despre vulpea Grifon, vă recomandăm să vizitați secțiunea Curiozități din lumea animală.