Mâncând marele vultur

Mâncând marele vultur

Eagle Owl este cel mai mare raptor nocturn din Europa. Predator născut, acest animal este capabil să vâneze mari pradă și diverse specii. Are un caracter rezervat și solitar și poate trăi într-o mare varietate de habitate, deși preferă zonele stâncoase deschise, mai degrabă decât zonele împădurite.

Amintiți-vă că aceste animale nu sunt destinate animalelor de companie. În ciuda acestui fapt, vom explica în acest articol de la YourPetsBestFriends tot ce trebuie să știți despre hrănirea vulturului . Pentru a începe, știți că reducerea principalei sale pradă (iepurele), accidentele de mașină, coliziunile cu linii electrice și braconajul acestei specii reprezintă principalele sale probleme de conservare.

De asemenea, te-ar putea interesa: dieta câinelui în funcție de vârsta sa
  1. Habitat al Owlului Mare
  2. Mâncând marele vultur
  3. Tehnici de vânătoare ale Owlului Mare

Habitat al Owlului Mare

Habitatul natural al bufniței este pădurile mari și zonele depopulate de oameni. Dar, în prezent, acest raptor poate fi văzut și în zonele semi-desert, păduri temperate, stepi și chiar tundra. Deși preferă zone mai deschise și mai stâncoase pentru a-și vâna cu ușurință pradă, bufnițele s-au adaptat la biotopuri diferite.

Aceste păsări cuibăresc, de obicei, pe stânci sau vârfuri stâncoase, situate între nivelul mării și până la 2000 m altitudine. Ele pot folosi, de asemenea, cuiburi abandonate vechi de alte păsări de pradă, cum ar fi duza variabilă sau comună în jurul. În unele zone în care densitatea perechilor de bufnițe teritoriale este foarte mare, uneori acestea vin în cuiburi.

Sufletul cu ureche lungă este un animal extrem de teritorial care utilizează mai multe sisteme pentru a semnala ocupația și limitele teritoriului său, cum ar fi cântatul sau marcarea rocilor cu excrementele sale.

Habitat al Owlului Mare

Mâncând marele vultur

Marele vultur owl este un " super prădător " ocupând una dintre cele mai înalte locuri din lanțul alimentar. Dieta sa este variabilă și depinde de mulți factori, inclusiv de sezon, de habitat și de cantitatea de pradă disponibilă.

De obicei, vânează noaptea și preferă zone deschise, stâncoase în păduri. Aripile fluture ale bufnitelor sunt foarte linistite si se imbina cu vederea perfecta pe timp de noapte, ghearele ascutite si acuitatea auditiva pentru a fi un animal exceptional pentru vanatoare . Datorită sentimentului său excepțional de auz, el este capabil să vâneze chiar și în întuneric total și ghearele să-i permită să-și imobilizeze prada în câteva secunde.

Bufna bufniță a bufniței este foarte variată și constă în principal din iepuri, mici rozătoare, insecte, veverițe, iepuri de câmp, arici și alte păsări, cum ar fi porumbei, mierle, magii, potârnici, cori, bufnițe. Acest raptor poate chiar să prindă prada de 10 kg, cum ar fi vulpile sau faunei, unele reptile sau pești, precum și alte raptoare, cum ar fi zmee sau duze variabile.

Odată ce prada este digerată, ea regurgitează prin cioc părțile mai puțin digerabile, cum ar fi părul, pielea, pene și oase sub formă de bile de respingere după aproximativ 10 ore. Vulturul mare de vultur înghiți prada fără a mesteca. Ei își folosesc ciocurile pentru a rupe carnea în bucăți ușor de înghițit și le mănâncă fără să mestece.

Cantitatea de hrană necesară acestor raptori depinde de speciile de care aparțin și de dimensiunea lor.

Mâncând marele vultur

Tehnici de vânătoare ale Owlului Mare

Eagle Owl aparține familiei de bufnițe și are mai multe tehnici de vânătoare care pot fi folosite atât în ​​zbor, cât și pe uscat. Cea mai obișnuită este tehnica de urmărire sau de ambuscadă, care constă în a sta liniștiți și de a privi pentru moment să vă vâneze prada, căzând în tăcere absolută asupra oricărui animal care a ieșit în căutare de hrană. Activitatea sa ca vânător poate începe la apus și să continue până în zori.

Eagle Owl împarte această tehnică cu alte raptere nocturne sau strigiforme, precum și multe caracteristici fizice, cum ar fi o față aplatizată, un cap mare și ochi și aripi scurte, rotunjite. De asemenea, împărtășește cu verișorii lui Tytonidae o auzitate excelentă și o acuitate vizuală, precum și capacitatea surprinzătoare de a efectua cu gâtul său o rotație la 270º .

Tehnici de vânătoare ale Owlului Mare

Dacă doriți să citiți mai multe povești asemănătoare cu cele din " Great Eagle Owl Feeding", vă recomandăm să citiți secțiunea Balanced Diet.